Tämä kaikki on hyvä ottaa huomioon

Kun mietit kissanpennun hankintaa on hyvä muistaa että kissan koko elinkaaren ajan sitoudut sen hyvinvointiin ja huolenpitoon.

-kissan elinympäristö (koriste esineet, viherkasvit on huomioitava) 

-virikkeet kissalle sekä mieluisat paikat oleskeluun. mm pesät, raapimapuut/sallitut raapimispaikat.

-ruokinta: kissalle tärkeää on laadukas ja monipuolinen ruoka

Kuivaruokaa eli raksuja olisi hyvä olla aina tarjolla koska kissan vatsalaukku on hyvin pieni ja se annostelee yleensä syömisensä niin että käy ottamassa pienen määrän ruokaa kerralla. Märkäruokaa on hyvä tarjota aamulla sekä illalla suhteellinen määrä. Huom. Pienelle pennulle tarjotaan vielä 3 kertaa päivässä märkäruokaa.

Raikasta vettä on oltava aina tarjolla, vesi on vaihdettava vähintään kerran päivässä ja vesiastia on hyvä sijoittaa paikkaan jossa ruoka ei ole aivan vieressä sillä kissa usein mieltää juoman saastuneeksi jos se sijoitetaan ruoka astian viereen. 

-kissan hiekkalaatikko tulee puhdistaa noin kerran päivässä jos laatikkoja on vain yksi.

Useamman kissan talouksissa suositeltavaa on että hiekka astioita on niin monta kuin on kissoja. Suositellaan laadukasta pölyämätöntä hiekkaa /puupellettiä tai kristallihiekkaa.

-turkinhoito: terve kissa huolehtii turkkinsa puhtaudesta, omistajan on kuitenkin säännöllisesti tarkistettava kissan korvat ja tarvittaessa puhdistettava vanulapulla kissan korvakäytävä niiltä osin kuin likaa näkyy.

-kynnet: leikataan säännöllisesti noin 2vk-1kk välein.

 

 

Kaikissa yllämainituissa ohjeissa on yleisiä ohjeita kissan elinympäristön ja hoidon kannalta tärkeä tietää näitä asioita kun pohtii lemmikin ottamista.